Последни постови

Наслов на блог постот

by Владимир Мисев
Владимир Мисев
креативност и ќе ја реши дилемата како идејата да ја пресликате на фотографија.
User is currently offline
on Monday, 23 December 2013
„Без категорија“ 1 Коментар

globe imageThe past year has been a busy one for the LSE Media Policy Project and a contentious one in media policy. We covered the aftermath of the Leveson Inquiry into press ethics, which has been playing out in battles over different versions of a Royal Charter and what form a new press self-regulator will take. Although the Privy Council approved the version agreed in cross party talks, many of the major newspapers proceeded with their own version and this game will continue play well into 2014.


Edward Snowden’s revelations

about NSA surveillance of the internet kicked off a maelstrom of international reaction at the level of national governments and within privacy, freedom of expression and internet governance circles. It was a core issue in the Internet Governance Series we ran in the Autumn, that discussed the moves by some countries to gain more control over infrastructure and traffic and posed serious questions about the future of the global internet governance institutions.

This story is just beginning as courts in the US and Europe will be dealing with resulting cases, including one brought to the European Court of Human Rights against the NSA by a coalition of civil society groups and others.

0 гласови

Мисев постира за нешто

by Владимир Мисев
Владимир Мисев
креативност и ќе ја реши дилемата како идејата да ја пресликате на фотографија.
User is currently offline
on Monday, 23 December 2013
Категорија „Односи со јавноста“ 1 Коментар

Магијата на радиото е во моќта на имагинацијата која преку етерот треба да создаде реални слики, приказни, муабети и да му се доближи на слушателот, да го привлече и задржи неговото внимание. Особено важен е пристапот на водителот кон слушателот, кој во него треба да го препознае својот близок, кој ќе посака да го слушне или да поразговара со него. Многу радио-водители со различно образование, речиси без никаква подготовка застануваат пред микрофонот и за многу кратко време ја почнуваат и завршуваат својата кариера.

0 гласови

Blog broj 1

by Deljo
Deljo
Deljo e vojvoda od ranite godini na vizantiskoto carstvo ")
User is currently offline
on Friday, 20 December 2013
Категорија „Новинарсво“ 1 Коментар

Во природата на човековиот ум е да размислува читко, едноставно, јасно, рационално. Нашите мисли немаат вишок зборови, не се полни со еуфемизми, непотребни апозиции, комплицикации. Зошто тогаш кога ќе сакаме мислите да ги ставиме на хартија, почнуваме да ги усложнуваме? Како да пишуваме едноставно и прецизно, баш онака како што мислиме?

Како тоа да биде, истовремено, и креативно и со стил? Како да пишувам ефективно и целисходно?

Tags: Untagged
3 гласови

Последни коментари

Administrator кометираше, Ordeneri komentarche, bla bla bla bla bla goko, gkoasdsd aksd lkasdka s
Коментираше на постот Наслов на блог постот на Wednesday, 25 December 2013
Administrator кометираше, Komentiram, [b]Komentiram, Komentiram, [/b] ;) ;) ;)
Коментираше на постот Мисев постира за нешто на Wednesday, 25 December 2013
Владимир Мисев кометираше, Кометирам на блог
Коментираше на постот Blog broj 1 на Monday, 23 December 2013